Een gevarieerde portefeuille

Wat ik onveranderd boeiend vind aan het vak van tekstschrijver en eindredacteur, is dat het zo veelzijdig is. Die veelzijdigheid komt terug in onderstaand overzicht. Dat kan niet volledig zijn omdat sommige opdrachten voor intern gebruik van de opdrachtgever waren. Bovendien verschijnen veel van mijn teksten in digitale media en blijven daardoor niet behouden.

Overzicht recente opdrachten

Opdrachten ICT

o.a. Nictiz, HL7 Nederland, Axians

Opdrachten zorg

o.a. Stichting Transmurale zorg, Haagse Wijk- en Woonzorg (ouderenorganisatie)

Opdrachten stedelijke ontwikkeling

o.a. Gemeente Den Haag

Eindredactie proefschrift en biografie

Van 2015 tot en met 2019 heb ik met de auteur gewerkt aan een toegankelijke uitgave van zijn proefschriftVertaalwerkzaamhedenproductiebegeleiding en ondersteunende pr-activiteiten (social media en print) waren daar ook onderdeel van. Hieronder zijn aanbeveling.

‘In 2019 verscheen mijn historische proefschrift en biografie over de omstreden archeoloog Assien Bohmers: “Geheimzinnigheid is zijn fort”. Het resultaat van veertien jaar historisch onderzoek. Omdat ik voelde dat er een goed verhaal in zat, vroeg ik Marieke als mijn redacteur. Ik wilde een boek schrijven voor een breder publiek. Zij heeft mijn omvangrijke manuscript bewerkt tot een vlot lezend, bij vlagen zelfs spannend boek, dat een pageturner is genoemd, een whodunnit, en tegelijkertijd “duizelingwekkend erudiet” (Biografieportaal). Het is uiteindelijk bekroond met vijf sterren in de Volkskrant. Zonder haar focus op de lezer en afkeer van mijn stijlbloempjes waren die er niet gekomen.’ (Arnold Carmiggelt)

 

Losse, recente opdrachten

International Association of Prosecutors (IAP): Engelstalig advies over het uitbrengen van een jubileumboek voor internationale relaties (2019)

SocialMediaImpact: advies en eerste opzetjes voor serie blogs die de ondernemer daarna zelf verder uitwerkte (2019; 2020)

Royal Health Foam (RHF): advisering over verbetering zichtbaarheid van ‘Het beste geheim van Scheveningen’, tekstschrijven en eindredactie (2018)

 

Een aanvullend, maar eveneens niet volledig overzicht van mijn opdrachten staat in deze pdf.

Wat mijn opdrachtgevers zeggen

(Meer, recente aanbevelingen op LinkedIn.)

‘Marieke heeft het regionale zorgtijdschrift TranS vernieuwd in een uitstekende samenwerking met alle betrokkenen. Het resultaat mag gezien worden en leidt tot veel positieve reacties bij lezers.’

Mia van Leeuwen
Directeur & arts, Stichting Transmurale Zorg

‘Marieke heeft voor ons op een professionele wijze de teksten geschreven van onze websites Alvast.nl en Huurflex.nl. Ik vind het leuke van werken met een professional als Marieke Keur dat zij taal en tekst vanuit een ander perspectief bekijkt. Nl. wat wil je uitstralen, wat zijn de kernwaarden van je bedrijf en wat voor gevoel wil je dat de lezer krijgt. Zij heeft een unieke aanpak en luistert goed naar onze wensen. Resultaat van onze samenwerking is dat de populariteit van onze sites en het aantal pagina’s dat bezocht wordt sinds Mariekes werk meer dan verdubbeld is!’
Jan Hein Koetsier
Directeur vastgoedbeheerder en –bemiddelaar Alvast,
Jeeko en HuurFlex

‘Marieke is in staat om aandachtig te luisteren en van de hoeveelheid aan informatie een begrijpelijke, toegankelijke tekst te schrijven die lekker wegleest en tegelijkertijd de nieuwsgierigheid prikkelt. Ik ben heel tevreden over onze samenwerking: haar kritische vragen en trefzekere suggesties hebben in korte tijd geleid tot een prima website waarin zij mijn boodschap kernachtig heeft weten te verwoorden.’
Klaartje Schungel
Eigenaar SocialMediaIMPACT